Chili Con Carne
25 dag.mięsa mielonego wołowego
1 czerwona papryka
1 cebula
Fasola czerwona z puszki
Świeża papryczka chili 2 szt.
3 ząbki czosnku
Kumin 0.5 łyżeczki
Suszona.kolendra
Oliwa
1 łyżeczka oregano suszonego
0.5 łyżeczki pieprzu cayenne
Pieprz zwykły
Puszka pomidorów z puszki krojone
Sól
Bulion wołowy
Miseczki serowe do Taco
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na oliwie.
Czosnek posiekać drobno dodać wraz z oregano do cebuli.Po chwili dodać kumin oraz mielone mięso.
Smażymy na średnim ogniu aż mięso zmieni kolor.
Wlewamy na patelnię pomidory z zalewą oraz bulion wołowy.
Doprawiamy posiekaną drobno papryczkę chili (świeżą), solą ,pieprzem cayenne i zwykłym.Dusimy na małym ogniu ok.20 minut.
Czerwona paprykę myjemy , usuwamy nasiona i kroimy ja w kostkę.Dodajemy ja wraz z fasolą z puszki do reszty potrawy i jeszcze dusimy ok.10 delikatnie wymieszać .Podajemy w miseczkach Taco lub z tortilią lub ryżem.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz