Schab Dojrzewający
Pierwszy dzień :
::::::::::::::::::::::::::::::::::
1 kg.schabu
1 szkl.cukru
Miska
::::::. ::::::::::::::.
Do miski włożyć umyte i osuszone mięso , obtoczyć dokładnie w cukrze i odłożyć do lodówki na 24 godziny.
Drugi dzień :
:::::: ::::::::::::::::::::::
0.5 szkl.- 3/4 szkl.soli
Miska
:::::::: ::::::::::::::.
Wyciągamy schab z lodówki i z miski .Płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą ,osuszamy.
Nacieramy schab dokładnie solą i znów umieszczamy mięso w misce do lodówki na 24 godz.
Dzień trzeci :
::::::::::::::::::::::::::::::::
Przyprawy - papryka czerwona słodka 1 łyżka,
1.5 łyżeczki czosnku granulowanego
0.5 łyżeczki pieprzu czarnego
1 łyżka majeranku
0.5 łyżeczki papryki chili ale nie
musowo.
Pończocha
::::::::::::::::::::::. :::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::
Mięso z miską wyjmujemy z lodówki .Płuczemy dokładnie i osuszamy .
Przyprawy ze sobą wymieszać i natrzeć dokładnie schab .Wkładamy go do pończochy i zawiązujemy.Wieszamy w przewiewnym miejscu .Po 3-4 dniach schab jest gotowy do zjedzenia .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz