Naleśniki z Mąką Krupczatką


Delikatne naleśniki  świetnie nadające się do faszerowania np.serem na słodko ,farszem mięsnym czy owocowym.Jednak na krokiety niestety się nie nadają , są zbyt delikatne aby wytrzymały faszerowanie ,zwijanie ,obtaczanie i smażenie .Ja ich użyłam do nadziewania bananami .Polecam.

1.5 szkl.mąki pszennej
0.5 szkl.mąki Krupczatki
2 łyżki oliwy
1.5 szkl.wody 
1 jajko
Sól
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do miski wlać wodę ,sól , oliwę .Wymieszać.Przesiać mąkę pszenną z mąką krupczatką i dodać do mokrych składników ciasta , wbić jajko i wszsytko dokładnie wymieszać .Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.Smażymy na lekko złoty kolor . Smacznego.
 

 

Komentarze

Popularne posty