Jak Zrobić Sos Ranczerski na dłużej do słoika
3/4 szkl.maślanki
0.5 szkl.jogurtu naturalnego gęstego
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka czosnku granulowanego lub 1-2 ząbki czosnku świeżego
1-2 łyżeczki suszonego koperku lub świeżego
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki lub świeżej
1 łyżka suszonej cebuli lub świeżej
Sól i kolorowy pieprz
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Maślankę ,jogurt naturalny i majonez włożyć do miseczki.Dodać czosnek granulowany , suszony koperek , natkę pietruszki ,suszoną cebulę ,posolić i posypać zmielonym kolorowym pieprzem . Słoik na sos wyparzyć ,osuszyć i przelać gotowy sos .Dobrze zakręcić , wstawić do lodówki .Używać jak potrzeba...Sos może stać w lodówce do tygodnia .Smacznego.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam