Kanapka Poganiacza Koni


Jest to najpyszniejsza kanapka jaką jadłam !Na bazie grillowanego chleba i jajka sadzonego.Osobiscie polecam Wam ten przepis.


 2 kromki chleba pszennego

2 łyżeczki majonezu 

1 jajko 

Odrobina masła

2 listki sałaty

2 duże plasterki pomidora

Sól i pieprz 

4 palestry chrupiącego Bekonu

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Na patelkę wrzucamy plastry Bekonu i rumienimy na złoty kolor , na chrupiąco  .Odłożyć  na talerzyk.Teraz na tłuszcz po Smażeniu włożyć kromki chleba pszennego i zrumienić z obydwu stron.Zdjąć z patelni   teraz wrzucić  kawałek masła na patelnię i wbić jajko , usmażyć jajko sadzone ,zdjąć z patelki.Wyłączyć gaz .Teraz składamy kanapkę.Na posmarowaną kromkę z majonezem układamy sałatę , plastry pomidorów ,popieprzyc i posolić , położyć cztery plastry Bekonu ,jajko sadzone i przykryć drugą kromka chleba posmarowaną majonezem .Przekroic na pół tak aby żółtko z jajka wypłynęło.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty