Kanapka Poganiacza Koni
2 kromki chleba pszennego
2 łyżeczki majonezu
1 jajko
Odrobina masła
2 listki sałaty
2 duże plasterki pomidora
Sól i pieprz
4 palestry chrupiącego Bekonu
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Na patelkę wrzucamy plastry Bekonu i rumienimy na złoty kolor , na chrupiąco .Odłożyć na talerzyk.Teraz na tłuszcz po Smażeniu włożyć kromki chleba pszennego i zrumienić z obydwu stron.Zdjąć z patelni teraz wrzucić kawałek masła na patelnię i wbić jajko , usmażyć jajko sadzone ,zdjąć z patelki.Wyłączyć gaz .Teraz składamy kanapkę.Na posmarowaną kromkę z majonezem układamy sałatę , plastry pomidorów ,popieprzyc i posolić , położyć cztery plastry Bekonu ,jajko sadzone i przykryć drugą kromka chleba posmarowaną majonezem .Przekroic na pół tak aby żółtko z jajka wypłynęło.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz