Kasza Gryczana Biała ze Szparagami
Kolejny przepis na danie obiadowe z niskim Ing.
Kasza biała gryczana
pęczek zielonych szparagów
Papryka świeża czerwona i żółta
Cebula czerwona
Pieczarki
Sól i pieprz
Oliwa z oliwek
Koperek
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kaszę ugotować na sypko . Warzywa umyć i osuszyć.Odłamać zdrewniałe koñce w szparagach i pokroić je na 1 cm kawałki .Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę .
Cebulę drobno posiekać .Pieczarki pokroić w ćwiartki.
Na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić wszystkie warzywa , doprawić .Jak będą miękkie zdjąć z patelni i ułożyć na talerzu wraz z kaszą .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz