Rydze z Patelni w Sosie
Rydze oczyszczone i umyte
1 cebula
1 ząbek czosnku
Śmietana kremówka 30 %
Masło + odrobiną oliwy z oliwek
Sól i pieprz
Szczypta ulubionej przyprawy domowej
Natka pietruszki
bulion
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rydze oczyszczone i umyte pokroić na grubsze plasterki.Cebulę obrać i posiekać drobno.Czosnek obrać i drobno pokroić.Natkę posiekać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło z oliwą , dołożyć posiekaną cebulę i zeszklić, dodać czosnek ,chwilę podsmażyć ,dołożyć rydze . Smażymy ok.5-10 minut,dolewamy bulion, przyprawy , odrobinę kremowki i dusimy ,na nie wielkim ogniu aż sos nam zgęstnieje .Dodajemy posiekaną natkę i gotowe .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz