Dietetyczne Gołąbki z Grillowanymi Warzywami



 Wszsytko co dietetyczne nie musi być niesmaczne :) powtarzam to poraz któryś raz , ale tak jest.Mając na diecie mały wybór produktów spożywczych i nie łącząc białek z węglowodanami i z niskim Ing , to za bardzo nie ma z czego cokolwiek wymyśleć ha ha 🤣.,.ale dajemy radę ....Dziś smaczny przepis o niskim Ing z pieczonych warzyw i ryżu .

 Kapusta Pekińska 

6 dag.suchego ryżu - ugotować
1 papryka czerwona duża
0.5 papryki żółtej
1 mała cukinia 
0.5 czerwonej cebuli
Garść pieczarek
Sól , pieprz ziołowy 
Natka pietruszki pęczek i koperku
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Bazylia , oregano , tymianek
Puszka pomidorów krojonych
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Warzywa umyć , osuszyć ,pokroić w kostkę , wymieszać z oliwą , łyżka soku z cytryny oraz z bazylią , oregano tymiankiem , solą i pieprzem .Wsypać całość do brytfanki i piec 14-15 minut w 220 st.
W międzyczasie ,  kiedy warzywa się pieczą sparzyć liście kapusty pekińskiej , obciąć grubsze końce .Ryż ugotować , włożyć do miski .Ostudzone i upieczone warzywa , dodać do ryżu , posiekany koperek i natkę, wymieszać i przyprawić   .
Faszerujemy kapustę farszem , zawijamy w gołąbki.
Na dnie garnka , układamy liście kapusty i na niej układamy przygotowane gołąbki . Pomidory podgrzewamy , przyprawiamy i zalewamy gołąbki .Wszsytko gotujemy na małym ogniu ok.1 godz.
Smacznego.  

Komentarze

Popularne posty