Dietetyczne Gołąbki z Grillowanymi Warzywami
Kapusta Pekińska
6 dag.suchego ryżu - ugotować
1 papryka czerwona duża
0.5 papryki żółtej
1 mała cukinia
0.5 czerwonej cebuli
Garść pieczarek
Sól , pieprz ziołowy
Natka pietruszki pęczek i koperku
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Bazylia , oregano , tymianek
Puszka pomidorów krojonych
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Warzywa umyć , osuszyć ,pokroić w kostkę , wymieszać z oliwą , łyżka soku z cytryny oraz z bazylią , oregano tymiankiem , solą i pieprzem .Wsypać całość do brytfanki i piec 14-15 minut w 220 st.
W międzyczasie , kiedy warzywa się pieczą sparzyć liście kapusty pekińskiej , obciąć grubsze końce .Ryż ugotować , włożyć do miski .Ostudzone i upieczone warzywa , dodać do ryżu , posiekany koperek i natkę, wymieszać i przyprawić .
Faszerujemy kapustę farszem , zawijamy w gołąbki.
Na dnie garnka , układamy liście kapusty i na niej układamy przygotowane gołąbki . Pomidory podgrzewamy , przyprawiamy i zalewamy gołąbki .Wszsytko gotujemy na małym ogniu ok.1 godz.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz