Dietetyczny Bigos z Kiszonej Kapusty
Jak to mówią dieta nie zawsze musi być niesmaczna :)...Przepis na porcje.
15 gr.suszonych grzybków
20 dağ.kapusty kiszonej
Liść laurowy
2 ziela angielskie
10 dag.piersi indyka
0.5 cebuli
1 łyżka oliwy
1 łyżka koncentratu pomidorowego
Garść pomidorków koktajlowych
Sól i pieprz
Wędzona papryka 0.5 łyżeczki
Śliwka suszona
Szczypta majeranku
Czosnek granulowany
Szczypta kminku
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Grzybków namoczyć w ciepłej wodzie .Odcedzić kiszoną kapustę , posiekać i wrzucić do garnka a następnie zalać wodą .Dodać liść laurowy i ziele angielskie .Gotować 20 minut.
Pierś z indyka pokroić na kawałki , doprawić solą i pieprzem i czosnkiem.Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić posiekaną drobno cebulkę , dodać mięso i podsmażyć , dodać do kapusty .
Namoczone grzyby pokroić w paski oraz śliwkę .Dodać do bigosu , następnie koncentrat pomidorowy i garść posiekanych pomidorków.Gotowač 15 minut.
Doprawić przyprawami .Gotować jeszcze 5 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz