Dietetyczny Krupnik z Koperkiem
Kasza jęczmienna 6 dag.
1 listek laurowy
2 ziela angielskie
1 pietruszka starta
1 marchewka starta
Kawałek startego selera
Sporo koperku zielonego
1 duży grzybek suszony
pieczarki ćwiartki
Cebula
Sól i pieprz
1 Łyżka oliwy z oliwek
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulę drobno posiekać , włożyć na rozgrzaną patelnię z oliwą ,zeszklić.Dodac pieczarki pokrojone w ćwiartki , smażyć aż się lekko zezłocą .Dodać teraz warzywa starte i kalafior podzielony jeszcze na mniejsze różyczki . Wszystko razem smażyć i mieszać aż warzywa będą podduszone .
Kaszę ugotować na miękko w 1 szklance wody ,posolić.
Ugotować bulion z indyka i z grzybka suszonego,mięso wyjąć i używać do innego dania , albo pokroić drobno i na końcu dodać do Zupy.Do bulionu dodać duszone warzywa , kaszę ,i sporo koperku , przyprawić solą i pieprzem i uniwersalną przyprawą jak potrzeba .Chwilę pogotować.Zestawić z ognia ,dodać mięso z indyka lub nie....Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz