Jak Zrobić Przepyszny Wywar Warzywny
4 pietruszki
2/3 dużego selera
1 mała główka kapusty przecięta na pół
Garść suszonych grzybów
Pęczek natki pietruszki
Pęczek koperku
Ja dodaję jeszcze kilka gałązek świeżego lubczyku
1 por
2 opalone cebule w łupinie
10 łyżek sosu sojowego
Woda do wysokości warzyw
1 łyżka soli ja daję 2 łyżki
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do dużego garnka na dno wkładamy połówki kapusty.
Marchew ,pietruszkę i seler umyć ,obrać i osuszyć ,pokroić na kawałki ,dodać do gara .Cebule opalić .Dodać umyty por ,koper ,natkę pietruszki i lubczyku ...Cebulę oraz grzyby suszone .Wlać sos sojowy o dodać sól .Gotować na małym ogniu ok.2 godzin .Wywar odcedzić i przelać do słoików .Trzymać w lodówce i na bieżąco go używać.
Komentarze
Prześlij komentarz