Jaskółcze Gniazda


 Jaskółcze Gniazda wywodzą się z kuchni Śląskiej.Są to rolady z mielonego mięsa wieprzowego , w które zawinięte jest ugotowane na twardo jajko .

500 gr .mielonego mięsa wieprzowego
6 jajek
Cebula
Bułka tarta 
:::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::
5 jajek gotujemy na twardo i studzimy.Cebulę obrać i drobno posiekać .Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ,ostudzič.
W misce wymieszać mięso mielone z surowym jajkiem ,podsmażoną cebulką i bułką tartą .Wyrobić mięso ręką .
Doprawić solą pieprzem,można dodać też odrobinę chili .
Mięso na chwilę odstawiamy , aby smaki się przegryzły .
W międzyczasie obieramy jajka że skorupek.
Formować jaskółcze Gniazda - jajka ( lub ich połówki ) obtaczamy masą mięsną.Na.patelni rozgrzać olej i smażyć uformowane kotlety do czasu ,  aż będą miały złocisty kolor.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty