Klasyczne Szaszłyki na Grill
z kawałków doprawionego mięsa . Nie wiem czy znajdzie on zwolenników, bo jak wiemy każdy dodaje cebulkę lub boczuś jak to u Polaków bywa , ale sam w sobie jest smaczny że nic mu już nie potrzeba .
60 dag.łopatki
1 łyżeczka papryki słodkiej
0.5 łyżeczki papryki ostrej
0.5 łyżeczki pieprzu cayenne
0.5 łyżeczki curry
0.5 łyżeczki oliwy z oliwek
Sól
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mięso umyć , osuszyć , pokroić w większą kostkę .Do miseczki wsypać i dokładnie że sobą wymieszać , dolać oliwę i jeszcze raz wymieszać .Patyczki do szaszłyków bambusowe namoczyć w wodzie ( tak szybko się nie przypalają ) . Do miseczki z przyprawami wkładamy kawałki mięsa i dokładnie je nacieramy .Nabijamy je na patyczki i układamy na Grill .Grillujemy z obydwu stron .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz