Klasyczne Szaszłyki na Grill


Dziś fajny przepis na prosty , klasyczny szaszłyk w moim domu.Bez udziwnień , tylko  z przyprawami  , coś w rodzaju kebaba na patyku .Składający się tylko 
z kawałków doprawionego mięsa . Nie wiem czy znajdzie on zwolenników, bo jak wiemy każdy dodaje cebulkę lub boczuś jak to u Polaków bywa , ale sam w sobie jest smaczny że  nic mu już nie  potrzeba .

60 dag.łopatki
1 łyżeczka papryki słodkiej
0.5 łyżeczki papryki ostrej
0.5 łyżeczki pieprzu cayenne
0.5 łyżeczki curry 
0.5 łyżeczki oliwy z oliwek 
Sól 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mięso umyć , osuszyć , pokroić w większą kostkę .Do miseczki wsypać i dokładnie że sobą wymieszać , dolać oliwę i jeszcze raz wymieszać .Patyczki do szaszłyków bambusowe namoczyć w wodzie ( tak szybko się nie przypalają ) .  Do miseczki z przyprawami wkładamy kawałki mięsa i dokładnie je nacieramy .Nabijamy je na patyczki i układamy na Grill .Grillujemy z obydwu stron .Smacznego.

 

Komentarze

Popularne posty