Skrzydełka z Kurczaka w Kolendrze
Skrzydełka z kurczaka
1/4 siekanej kolendry ( liście )
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
1 łyżka skórki startej z limonki
2 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Do miski włożyć kolendrę , 2 łyżki oliwy , sok z limonki , skórki z limonki , chili , kumin , sól i pieprz.Dołożyć kurczak umytego i osuszonego, dobrze wymieszać w marynacie . Odstawić ma 12 godz.od czasu do czasu odwracać .
Podgrzać pozostałą oliwę na patelni grillowej , smażyć smażyć na średnim ogniu . Dodawać partiami kurczaka i smażyć na złoty kolor osiągając temperaturę 165 stopni około 4- 5 minut.
Podawać natychmiast z posiekanym kolendrą na talerzu.
Komentarze
Prześlij komentarz