Zupa Warzywna z Cukini z niskim INg


Przepyszna lekka zupa na bazie bulionu indyczego o warzyw .


1 cukinia zielona
Garść pieczarek
Kawałek indyka 
Papryka czerwona
Dużo koperku
Sól
Pieprz
Kurkuma szczypta
Oliwa z oliwek 1 łyżka 



 

Do garnka włożyć kawałek piersi z indyka i zalać 1 litrem wody.Ugotować lekki bulion że szczyptą kurkumy.W tym czasie obrać warzywa , umyć i osuszyć . Pokroić w kostkę . Cukinie pokroić na listki obieraczką do warzyw lub mandolinie . Wszystkie warzywa podsmażyć na łyżce oliwie z oliwek i dodać do gotującego się bulionu.Przyprawić.Gotujemy aż warzywa będą miękkie .Tuż przed zakończeniem dodajemy posiekany koperek.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty