Zupa Warzywna z Cukini z niskim INg
Przepyszna lekka zupa na bazie bulionu indyczego o warzyw .
1 cukinia zielona
Garść pieczarek
Kawałek indyka
Papryka czerwona
Dużo koperku
Sól
Pieprz
Kurkuma szczypta
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Do garnka włożyć kawałek piersi z indyka i zalać 1 litrem wody.Ugotować lekki bulion że szczyptą kurkumy.W tym czasie obrać warzywa , umyć i osuszyć . Pokroić w kostkę . Cukinie pokroić na listki obieraczką do warzyw lub mandolinie . Wszystkie warzywa podsmażyć na łyżce oliwie z oliwek i dodać do gotującego się bulionu.Przyprawić.Gotujemy aż warzywa będą miękkie .Tuż przed zakończeniem dodajemy posiekany koperek.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz