Zupa z Łososia



Zupa pełna smaków.Bardzo mocno wyczuwalny smak ryby i cytryny . Świetne połączenie dwóch składników nadający  zupie oryginalność. Bardzo polecam...

70 dag.łososia
40 dag .ziemniaków
1 cebula
1.5 szkl.gęstej śmietany
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 liście laurowe
2 litry wody
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka masła
1 cytryna
1 pęczek natki
Pieprz
Sól
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;:::::

Cebulę obrać i drobno posiekać.Rozgrzać w rondlu oliwę z oliwek i podsmażyć na niej cebulę.Zalač wodą , dodać listki laurowe.Zagotować. W między czasie obrać ziemniaki , kroimy je w dość dużą kostkę i dodajemy do gotującej się zupy .Zmniejszyć ogień o gotować do miękkości.
Filety łososia kroimy w kostkę i dodajemy do zupy . Gotujemy kolejne 5 minut , a następnie dodajemy śmietanę, mąkę ziemniaczaną i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. 
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Przekładamy do miseczki i dekorujemy natką pietruszki .
Cytrynę pokroić na plastry lub cząstki i podajemy jako dodatek do zupy .Smacznego.
 



 

Komentarze

Popularne posty