Uda z Kurczaka w Słoikach



 Dziś będziemy pasteryzować udka z kurczaka w przyprawach.

3 kg.udek z kurczaka 
Sól i pieprz,po zielu angielskim na słoik i listku laurowym
Przyprawa uniwersalna bez soli
Ok .1 szkl.wody
2 łyżki  żelatyny
:::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mięso umyć , osuszyć .,przyprawić , dodać namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę,wymieszać dobrze.
Na dno wyparzonych słoików dajemy po 1-2 ziela angielskie i po pół listka laurowego.Ukladamy ściśle mięso tak aby nie było wolnych miejsc ,uciskamy i dolewamy po trochu wody ok.1 łyżkę.Zakręcamy pokrywki i tyndalizujemy .
1 dzień -3 godziny
2 dzień- 2 godziny
3 dzień - 1 godzinę 

Komentarze

Popularne posty