Dietetyczny Gulasz Po Węgiersku
Prosty Gulasz Węgierski z indyka , cudownie pachnący papryką wędzoną.
10 dag.piersi indyczej
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek sensa
0.5 cebuli
1 papryka zielona
0.5 szkl.groszku z marchewką ugotowanego
1 listek laurowy
2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
0.5 łyżeczki papryki wędzonej
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki kminku
250 ml.wywaru warzywnego
2łyżki koncentratu pomidorowego
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Indyka kroimy w kostkę ,doprawiamy solą , pieprzem oraz startym czosnkiem .Na rozgrzaną patelnię (dużą) wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek i jak będzie gorąca dodać mięso.Obsmażyć z każdej strony , zdjąć z patelni i włożyć posiekaną cebulę w piórka oraz paprykę pokrojoną w paseczki cienkie .Pod koniec dodać przyprawy , listek laurowy , sypka paprykę ,paprykę wędzoną , majeranek, kminek .
Na patelnię wlać bulion warzywny , wymieszać i dodać wcześniej podsmażonego indyka . Całość dusimy pod przykryciem 10 - 15 min.czasem zamieszać.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy ,groszek z marchewką, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz