Dorsz po Hiszpańsku
Ryba w tym wykonaniu jest przepyszna ,delikatna ,pachnąca oliwkami ,przenosząc nas w gorące rejony Hiszpanii .
Filety dorsza
1 cebula
2 ząbki czosnku
Garść oliwek
1 papryka czerwona
Puszka pomidorków krojonych w zalewie
Oregano
Sól
Pieprz
Oliwa
::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::
Rybę oprószyć solą i pieprzem z obu stron usmażyć na oliwie z oliwek z obu stron o zdjąć z patelni .
Cebulę pokroić w pióra lub w kostkę , czosnek drobno posiekać , paprykę pokroić w paseczki .
Warzywa wraz z oliwkami wrzucić na patelnię , smażyć mieszając przez kilka minut.wrazie czego dolewając jeszcze oliwy.
Teraz dodać na patelnię pomidory z puszki , doprawić solą ,pieprzem , oregano i gotować jeszcze z 5 min.
Do sosu dolożyć dorsza usmażonego i jeszcze trzymać na ogniu ok.2 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz