Dorsz po Hiszpańsku


 Ryba w tym wykonaniu jest przepyszna ,delikatna ,pachnąca oliwkami ,przenosząc nas w gorące rejony Hiszpanii .

Filety dorsza

1 cebula

2 ząbki czosnku

Garść oliwek

1 papryka czerwona

Puszka pomidorków krojonych w zalewie

Oregano

Sól

Pieprz

Oliwa 

:::::::::::::::::   :::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::

Rybę oprószyć solą i pieprzem z obu stron usmażyć na oliwie z oliwek z obu stron o zdjąć  z patelni .

Cebulę pokroić w pióra lub w kostkę , czosnek drobno posiekać , paprykę pokroić w paseczki .

Warzywa wraz z oliwkami wrzucić na patelnię , smażyć mieszając przez kilka minut.wrazie czego dolewając jeszcze oliwy.

Teraz dodać na patelnię pomidory z puszki , doprawić solą ,pieprzem , oregano i gotować jeszcze z 5 min.

Do sosu dolożyć dorsza usmażonego i jeszcze trzymać na ogniu ok.2 minut.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty