Sałatka z Wątróbką
400 gr. Ogórki kiszone
480 gr. Cebuli
Olej rośliny
Marchew
Sól i pieprz
700gr. Wątróbka
3 łyżki majonezu z serka wiejskiego
Szczypiorek
::::::::::::::::::::::::::::
Do miski dodać ,ogórki pokrojone .Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach .Cebulę drobno pokroić.Rozgrzać olej na patelni , włożyć cebulkę i przesmażyć chwilę , dodać startą marchewkę i smażyć aż się zeszklą . Przełożyć do miski z pokrojonymi ogórkami .Na tę samą patelnię z odrobiną oliwy wkładamy umytą i osuszoną wątróbkę i smażymy na aż straci kolor surowej wątróbki , solimy lekko i pieprzymy .Gotową przekładamy do miski z warzywami .Doprawiamy solą ,pieprzem i posiekanym szczypiorkiem , dodajemy majonez że serka ,mieszamy i podajemy .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz