Skrzydełka Kurczaka w Ajwarze
Skrzydełka w marynacie z Ajwaru z Sałatką spróbujecie raz a już nigdy nie przestaniecie je jeść ...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: : ::::: :::::::::::::
2-3 skrzydełka z kurczaka
1.5 łyżki pasty Ajwar ostrej ( nie ma czego się obawiać że będą ostre po zgrillowaniu nie czuć ostrości )
1 ząbek czosnku
Sałatka :
:::::::::::::::::::
Sałata
Pomidorki koktajlowe
1 ogórek konserwowy
Koperek
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
:::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::
Dzień wcześniej lub 2-3 godz.przed grillowaniem , skrzydełka zamarynowač w miseczce z wyciśniętym ząbkiem czosnku.
Na drugi dzień grillujemy na złoty kolor ok .20 min.w 180 st.
Sałatę umyć ,osuszyć i porwać na kawałki , włożyć do miseczki ,dodać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe,ogórek konserwowy w kostkę.Posiekać drobno koperek i dołożyč.Polač sokiem z cytryny i olejem z oliwek.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz