Tatar Łososia z Zółtkiem
Przepis na pysznego Tatara że świeżego Łososia...z sosem jajecznym ,truskawkami w sosie z octu balsamicznego i grillowanych szparagi.
10 dag.świezego łososia
1 - 2 łyżeczki maggi ( przyprawa do zupy)
Olej
Sok z cytryny do smaku
Szalotki 1-2 szt.
1 mały ogórek konserwowy
Kapary ok 1 łyżki
Sól i pieprz
Sałata
Truskawki
Szparagi
Cytryną
Sos jajeczny :
::::::::::::::: :::::::
1 żółtko
1 łyżeczka musztardy
0.5 łyżeczki octu winnego
Ok.150 ml.oleju
sól i pieprz do smaku
Sos do truskawek :
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
1 łyżka sosu balsamicznego
1 łyżeczka sosu Worcestershire
Ok.1 łyżeczka -2 syropu klonowego
::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zmielić mięso łososia i przyłożyć do miseczki .Dodać maggi , posiekaną drobno cebulkę ,pokrojonego ogórka konserwowanego, kapary , sól i pieprz.Wymieszač i ułożyć na talerzu że grillowanymi szparagami , sałatą i truskawkami ,wycisnąć sos z cytryny i polać warzywa.Zrobic sos do łososia. Żółtko utrzeć z musztardą ,octem ,solą i pieprzem i powoli ucierać z oliwą ( da nam coś podobnego do majonezu ale bardziej leistego.)Polač rybę .Podawač z truskawkami namoczonym i w sosie .Wszystkie jego składniki wymieszač i włożyć na 5 minut truskawki .Odcedzič i ułożyć owoce na talerzu.
Komentarze
Prześlij komentarz