Zupa Rybna ze Szprotek z Wędzonych
Łatwa i zarazem rewelacyjna zupa rybna z wędzonych szprotek ...pycha.
Bulion warzywny
20 dag.wedzonych szprotek
Listek laurowy
3 ziela angielskie
Przecier pomidorowy
sól
pieprz
Vegeta
papryka czerwona słodka 1 łyżka
1 łyżeczka ostrej papryki czerwonej
Sporo pieprzu cajune
Marchewka starta
Pietruszka starta
Seler kawałek starty
Por pokrojony drobno kawałek
Cebula posiekaną drobno
Papryka czerwona kostka świeża
Ziemniaki kostka według uznania
***********************************
Ugotować bulion z warzywami ,listkiem i zielem i ziemniakami do miękkości.
Dodać paprykę ,przyprawić ,zupa musi być pikantna ,na końcu dodać obrane z łbów i ogonków szprotki i koncentrat.Chwilę zagotować ,spróbować i jak trzeba doprawić .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz