Indyjska Zupa z Kalafiora Curry
Takiej Kalafiorowej jeszcze nie jedliście ...!
Pełna smaków ,warzyw i carry.
1 cebula
Mały kalafior lub ćwiartka
Oliwa z oliwek
Mleko 0.5 litra owsiane
1- 1.5 łyżki Curry
0.5-1litra bulionu warzywnego
1 duża marchewka
1 puszka groszku zielonego( odcedzić)
Sól i pieprz
Kolendra lub natka pietruszki
Płatek glonów Nori ( nie musowo )
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulę obrać, pokroić drobno .Kalafior umyć , podzielić na różyczki.
W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i smażyć na niej cebulę i kalafior.
Dodać carry i smażyć jeszcze chwilę.
Podlać bulionem i mlekiem owsianymi gotować na średnim ogniu ok.15 minut.
W tym czasie marchewkę pokroić w słupki.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać groszek i marchew.Podawać zupą z kolendrą .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz