Bigos z Fasoli
I kolejny mój przepis zrobiony coś z niczego na szybko w 15 minut .Dietetyczny Bigos z fasoli .Łapcie , dopóki jest jeszcze ciepły ha ha 🤣.Bigosiku wychodzi sporo , więc może być na dwa dni ...
5 - 10 dag domowej ,indyczej kiełbaski lub innej
4 kulki jałowca rozgniecionego
6 szt.sporych pieczarek
0.5 szt.cebuli
1 puszka czerwonej fasoli
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka miodowej musztardy
Sól i pieprz ,ulubiona przyprawę ,
1 łyżeczka majeranku
700 ml.bulion
1.5 łyżeczki serka mascarpone
Natka pietruszki
1 łyżka domowego koncentratu pomidorowego lub pulpy pomidorowej gęstej.
1 łyżeczka masła klarowanego
1 ,5 łyżeczki oliwy z awokado
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulkę drobno posiekać ,pieczarki pokroić w plasterki i na pół,kiełbaskę w skośne plastry.Fasolke odcedzić z płynu ma sicie .
Masło i oliwę rozgrzać w garnku ,wrzucić cebulkę ,zeszklić na lekko złoty kolor.Dodać kiełbaskę ,chwilę smażyć aż straci wodę ,dodać pieczarki a na koñcu dodać przecier pomidorowy ,smażyć z minutę ,dwie .
Zalać bulionem ,przyprawić tymiankiem ,jałowcem ,solą i pieprzem .Dodać musztardę miodową ,fasolę czerwoną .Jak jest za dużo płynu to go redukujemy na małym ogniu i zostawiamy tyle ile nam odpowiada .Dodajemy majeranek i serek mascarpone ,mieszamy .Chwilę jeszcze dusić ,wsypać sporo natki ,wymieszać i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz