Dorsz po Włosku
Danie przygotowane na pierwszy dzień detoksu( kolacja ).
Dorsz po Włosku:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
10 dag. Dorsza
1 cukini
1 pomidor świeży duży
Kilka listków świeżej bazylii
1 łyżeczka ziół Włoskich
2 ząbki czosnku
1 cebula
Oliwa z oliwek
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rybę posolić , popieprzyć.Cukinię pokroić w plasterki wraz ze skórką i grillować na patelni z oliwą, z ziołami włoskimi ,solą i pieprzem . Do malaksera włożyć pokrojonego pomidora , cebulę ,czosnek ,świeżą bazylię ,oliwę z oliwek .Wszystko ze sobą zmiksować.
Na patelni rozgrzać oliwę ,włożyć rybę i podsmażyć na lekko złoty kolor z obu stron.Rybe zdjąć z patelni .Na tę samą patelnię wlać przygotowany sos pomidorowy ,przyprawić ziołami ,solą ,pieprzem do smaku ,zredukować aby zgęstniał na małym ogniu .Na koniec włożyć rybę , chwilę podgrzać i podawać od razu z grillowana cukinią.
Komentarze
Prześlij komentarz