Kapsalon Dietetyczny
:) pochodzący z Holandii.
12 dag.piersi z kurczaka
Przyprawa do kebabu
2 łyżki oliwy do smażenia
0.5 kulki startego sera mozzarella
Pomidorki koktajlowe
Czerwona cebula.kawałek
0.5 świeżego ogórka zielonego
Średni ogórek kiszony
1 łyżka kukurydzy
Kawałki sałaty lodowej
Keczup odrobina
Sos Czosnkowy :
::::::::::::::::::::::::::::::::
2 łyżki jogurtu naturalnego lub skyr naturalny
1 łyżeczka majonezu wege
1 ząbek czosnku
Sok z cytryny ( 1 łyżeczka )
zioła prowansalskie szczypta
Sól i pieprz
Foremka do zapiekania aluminiowa.
::::::::::::::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kurczaka pokroić w kawałki na jeden kęs .Przyprawić przyprawa do kebaba .Wymieszać z oliwą i zostawić na 30- 60 minut do przemacerowania .
Zamarynowane mięso usmażyć na złoty kolor..
Zrobić sałatkę : posiekać w kawałki sałatę lodową , pomidorki lub pomidory pokroić na pół lub w plasterki , cebulę czerwona posiekaj w pióra , ogórka w pół plasterki , kukurydzę odcedzić , ogórka w kosteczkę lub małe plasterki . Wymieszać.
Na samym dnie rozłożyć kawałki kurczaka.Na mięso zetrzeć ser ( na grubych oczkach ).Foremki z kurczakiem wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st.i podpiekać 10 minut.
Wyjąć z piekarnika .Wylać na wierzch łyżeczkę keczupu lub go ominąć .Od razu wyłożyć sałatkę warzywną wcześniej przygotowaną, na keczup .
A przed samym podaniem polać sosem czosnkowym .
Sos : jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, majonezem wege ( roślinnym ) , sokiem z cytryny , ziołami prowansalskimi ,solą i pieprzem .
Kapsalon podawać od razu.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz