Kotleciki w Sosie
# kolacja #
20 dag.fasolki szparagowej - ugotować do miękkości
1/2 cebuli
12 dag.mięsa mielonego z udka bez kości z kurczaka
1 żółtko
1/2 łyżeczki musztardy
1 łyżka panko
Sypka słodka papryka
sypka papryka chili
Odrobiną miodu
Sól i pieprz
Tymianek
Szczypiorek posiekany drobno
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki serka mascarpone
100 ml.bulionu
50 ml.mleka Owsianego
Masło klarowane
Natka pietruszki
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulę obrać ,posiekać drobno .Mięso mielone wymieszać z panko ,połową cebuli , musztarda i żółtkiem .Przyprawić na ostro.
Z powstałej masy formować kotleciki lub klopsiki (3 szt.)
Podsmażyć każdy na złoty kolor .Zdjąć , trzymać w cieple .
Czosnek obrać i drobno posiekać .Posiekać szczypiorek i natkę .Na patelni rozgrzać odrobinę masła klarowanego dodać posiekaną cebulę i czosnek ,serek mascarpone ,podlać odrobiną bulionu i mleka owsianego , wymieszać .
Dodać szczypiorek ,tymianek , i natkę pietruszki , sól ,pieprz ,miód ,wymieszać ,zredukować sos na małym ogniu .Dodać ugotowaną fasolkę i kotleciki ( klopsiki ).Chwilę podgrzać i podawać...
Komentarze
Prześlij komentarz