Niebieski Ryż z Warzywami
6 dag .niebieskiego ryżu
20 dag.pieczarek
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 papryka czerwona
1/2 papryczki chili
1 łyżeczka miodu
2 łyżki sosu sojowego
0.5 łyżeczki octu winnego
1 łyżka przecieru pomidorowego
Trochę oleju z oliwek
0.5 pęczka natki pietruszki
Sól i pieprz
:::::::::: ::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::
Ryż umyć i ugotować w 2 szkl.wody z solą.do miękkości.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć wraz z posiekaną cebulką na złoty kolor.
Paprykę pokroić w kosteczkę wraz z chili dodać do pieczarek ,wycisnąć czosnek,wlać sos sojowy,ocet winny,pastę pomidorową i dusić do miękkości warzyw.Posolić , popieprzyć
Warzywa wymieszać z ugotowanym ryżem i posypać posiekaną natką pietruszką.Podawać od razu.
Komentarze
Prześlij komentarz