Włoska Rozkosz Czyli Dorsz pod Pierzynką
# kolacja#
12 dag.fileta z indyka
1 łyżeczka masła klarowanego
0.5 pomidora lub kilka pomidorków koktajlowych
1 czubata łyżeczka pesto
1 łyżka tartej mozzarelli
Zioła włoskie
Czosnek granulowany
Sól i pieprz
Listki świeżej bazylii
Patelnia z pokrywką
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Filet( sznycel) z indyka ,umyć ,osuszyć,posolić, popieprzyć,posypać ziołami , czosnkiem granulowanym, zrobić to z obu stron.
Na patelni rozgrzać masło klarowane włożyć i dyla o grillować z obu stron na złoty kolor.Wierzch fileta posypać serem mozzarella,przykryć pokrywką ,zmniejszyć ogień na mały ,podgrzewać aż roztopi się ser .Zdjąć pokrywkę ,posmarować filet pesto i jeszcze kilka sekund zostawić na patelni.Zdjąć z ognia ,filet ułożyć na talerzu ,posypać pokrojonymi pomidorkami , ziołami włoskimi i posiekaną świeżą bazylią.Od razu podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz