Włoska Rozkosz Czyli Dorsz pod Pierzynką


# kolacja#

12 dag.fileta z indyka

1 łyżeczka masła klarowanego

0.5 pomidora lub kilka pomidorków koktajlowych

1 czubata łyżeczka pesto

1 łyżka tartej mozzarelli

Zioła włoskie

Czosnek granulowany

Sól i pieprz 

Listki świeżej bazylii  

Patelnia z pokrywką

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Filet( sznycel) z indyka ,umyć ,osuszyć,posolić, popieprzyć,posypać ziołami , czosnkiem granulowanym, zrobić to z obu stron.

Na patelni rozgrzać masło klarowane włożyć i dyla o grillować z obu stron na złoty kolor.Wierzch fileta posypać serem mozzarella,przykryć pokrywką ,zmniejszyć ogień na mały ,podgrzewać aż roztopi się ser .Zdjąć pokrywkę ,posmarować filet pesto i jeszcze kilka sekund zostawić na patelni.Zdjąć z ognia ,filet ułożyć  na talerzu ,posypać pokrojonymi  pomidorkami , ziołami włoskimi i posiekaną świeżą bazylią.Od razu podawać.

Komentarze

Popularne posty