Zupa Fasolowa z Masłem Orzechowym
Bardzo polecam zupę fasolowa na bazie masła orzechowego :) przepyszne !
2 czerwone cebule
2 ząbki czosnku
40 dag mięsa z indyka
Sól himalajska
Pieprz
Ziemniaki kostka
Warzywa pietruszka ,marchewka ,seler ,
Natka pietruszki
1/2 łyżeczki papryki chili
4 łyżki oleju słonecznikowego
2 puszki czerwonej fasoli z puszki
1 słoiczek przecieru pomidorowego
400 ml.bulionu z indyka
2 kopiaste łyżki masła z fistaszkowego
25 dag.śmietanki kwaśnej lub swojskiej.
:::::::. :::: ::::::::::::::::::::. :::::;;; :::::::::::::::::
Cebulę posiekać ,czosnek przecisnąć przez prasę ,mięso ugotować z warzywami i ziemniakami do miękkości.Mieso wyjąć i pokroić w kostkę ,bulion zachować .Mięso przełożyć do miski,dodać cebulę i
Wszystko wymieszać ,posypać solą i pieprzem o chili .Dolać 2 łyżki oleju wymieszać ręką i odstawić na 15 min.
Po tym czasie mięso włożyć do gotującego się bulionu .
Papryki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju .Przełożyć do bulionu z mięsem ,zalać przecierem ,zagotować
Fasolę opłukać i wsypać do zupy ,dołożyć masło orzechowe z fistaszków ,gotować jeszcze 10 minut.Posypac natka .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz