Zupa Fasolowa z Masłem Orzechowym


 Bardzo polecam zupę fasolowa na bazie masła orzechowego :) przepyszne !


2 czerwone cebule

2 ząbki czosnku

40 dag mięsa z indyka

Sól himalajska

Pieprz

Ziemniaki kostka

Warzywa pietruszka ,marchewka ,seler ,

Natka pietruszki

1/2 łyżeczki papryki chili 

4 łyżki oleju słonecznikowego

2 puszki czerwonej fasoli z puszki

1 słoiczek przecieru pomidorowego

400 ml.bulionu z indyka

2 kopiaste łyżki masła z fistaszkowego

25 dag.śmietanki kwaśnej  lub swojskiej.

:::::::.   ::::        ::::::::::::::::::::.  :::::;;; :::::::::::::::::

Cebulę posiekać ,czosnek przecisnąć przez prasę ,mięso ugotować z warzywami i ziemniakami do miękkości.Mieso wyjąć  i pokroić w kostkę ,bulion zachować .Mięso przełożyć do miski,dodać cebulę i

Wszystko wymieszać ,posypać solą i pieprzem o chili .Dolać 2 łyżki oleju wymieszać ręką i odstawić na 15 min.

Po tym czasie mięso włożyć do gotującego się bulionu .

Papryki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju .Przełożyć do bulionu z mięsem ,zalać przecierem ,zagotować 

Fasolę opłukać i wsypać do zupy ,dołożyć masło orzechowe z fistaszków ,gotować jeszcze 10 minut.Posypac natka .Smacznego.

Komentarze

Popularne posty