Biała Kiełbasa Do Słoików Na Trudne Czasy
Ciągle się denerwowałam , że w zamrażalniku nie mam już miejsca na zapakowanie przeze mnie zrobionych potraw a tu kiełbacha ( przepis na blogu ) , którą zrobiłam poszukuje miejsca ...Dobrze , że znalazłam fajny przepis na jej przetworzenie do słoików bo naprawdę się martwiłam co z nią zrobić . Taką pyszną kiełbaskę możemy zawsze przygotować w każdej chwili.Odkręcamy słoik i gotowe .Może dziś żurek a może biały barszczyk i już obiadek prawie gotowy , a jaki smaczny pycha...
1 kg.białej kiełbasy najlepiej samemu ja zrobić ( przepis u mnie na blogu )
Po 2 ziarnka na 1 słoik ziela angielskiego
Po 2 ziarnka na słoik pieprzu w kulkach
1 szt.na słoik liścia laurowego
1 ząbek czosnku na słoik
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Świeżą kiełbasę białą obgotować przez 10 min.,wyjąć z garnka , przełożyć do wyparzonych słoików wraz z deklami , dodać przyprawy i zalać wywarem w którym się gotowały .Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut.Sloiki wyjąć , ostudzić i wynieś do piwnicy .Kiełbasa super się nadaje do podgrzania na gorąco z musztardką lub do żurku ,a z marynaty ( wody) możemy zrobić pyszny sos z dodatkiem mąki .
Komentarze
Prześlij komentarz