Gnocchi w Sosie Pomidorowym z Parmezanem
# obiad#
Kluseczki Gnocchi ugotowane
Sos:
::::::::
0.5 papryczki chilli
0.5 cebuli
1 ząbek czosnku
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Passata pomidorowa ( najlepsza włoska )
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Miód do smaku
Sól i pieprz
Parmezan 2 łyżeczki
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rozgrzać oliwę , dodać cebulkę i czosnek posiekany drobno , podlać passatą .Chwilę poddusić sos i dodać koncentrat pomidorowy,mieszamy .Przyprawić pieprzem i solą oraz miodem i łyżeczką parmezanu,gotować jeszcze chwilę .Podawać z kluseczkami posypanym parmezanem .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz