Indyk w Sosie Śmietankowym z Kurkami
# kolacja#
10-15 dağ.mięsa z indyka
Kurki grzyby
0.5 cebuli kostka
Oliwa z oliwek plus masło klarowane
1 ząbek czosnku wyciśnięty
1-2 łyżeczki serka Almette
Natką pietruszki
Sól i pieprz , majeranek .
::::::::::::::::::::::::;;;:;;;;:::::::::::::;;;::::
Grzyby przepłukać i osuszyć, pokroić na pól większe grzybki .
Mięso z indyka umyć i osuszyć , pokroić w większe kawałki .
Na patelni rozgrzać oliwę z masłem ,dodać posiekaną drobno cebulę i wyciśnięty czosnek ,chwilę przesmażyć ,dodać kurki ,majeranek , czosnek ,sól i pieprz ,serek Almette .
Na drugiej patelni patelni podsmażyć na oliwie i maśle mięso i dodać do sosu z grzybów . Przyprawić jak potrzeba , posypać posiekaną natką i podawać z sałatą ..Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz