Zupa Wege z Rydzami



#obiadpzz(pzo)

Rydze
Masło klarowane 
1 cebula
Można dać ziemniaczki( u mnie bez bo ich prawie nie jadam )
Marchewka starta ,seler i pietruszka,
por biała część 
Rozmaryn 
Szałwia 
Koperek
1-2 łyżki masła orzechowego 100%
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cebulkę posiekać drobno ,rydze pokroić .Rozgrzać masło ,dodać cebulkę ,przesmażyć na złoty kolor ,dodać rozmaryn,szałwię ,przesmażyć aby zapaszek się zaczął unosić.Zalać wodą ok 1.5 l.wrzucić warzywa starte i gotować do ich miękkości .Rydze smażymy na maśle klarowanym ,solimy i dodajemy gotowe do ugotowanych warzyw.Na koniec dodajemy masło orzechowe i jeszcze raz doprawiamy rozmarynem ,szałwią,solą i pieprzem i posiekanym koperkiem .Smacznego .:)

Komentarze

Popularne posty