Kotleciki Mielone ze Szpinakiem i Pestkami Dyni


 Delikatne , chrupkie i soczyste kotlety .

#PZO#PZZ#
Kolacja

0.5 kg mielonego mięsa mieszanego lub z kurczaka
1 jajko
1 łyżka płatków owsianych
10 dağ.rozmrożonego  szpinaku
1 łyżka posiekanych pestek z dyni
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sól himalajska
Pieprz
1 duży posiekany ząbek czosnku
Gałka muszkatołowa
Bułka tarta do obtoczenia kotletów

Sałata :
::::;;::::::::::
Sałata
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka miodu akacjowego
1 łyżeczka delikatnej musztardy miodowej
Sok z cytryny
Sól i pieprz
:::;:::::::::::::::::::::::::::
Mięso na kotlety wyrobić  podanych składników . Uformować  kotlety , obtoczyć w bułce tartej (PZO i PZZ nie obtaczamy )i smażymy na złoty kolor .
Sałatę umytą i osuszoną rwiemy na kawałki.Z reszty składników zrobić sos i polać nim sałatę .Podajemy same z sałatą (PZZ i PZO ) lub ryżem i kaszami.Smacznego.




Komentarze

Popularne posty