Kotleciki Mielone ze Szpinakiem i Pestkami Dyni
Delikatne , chrupkie i soczyste kotlety .
#PZO#PZZ#
Kolacja
0.5 kg mielonego mięsa mieszanego lub z kurczaka
1 jajko
1 łyżka płatków owsianych
10 dağ.rozmrożonego szpinaku
1 łyżka posiekanych pestek z dyni
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sól himalajska
Pieprz
1 duży posiekany ząbek czosnku
Gałka muszkatołowa
Bułka tarta do obtoczenia kotletów
Sałata :
::::;;::::::::::
Sałata
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka miodu akacjowego
1 łyżeczka delikatnej musztardy miodowej
Sok z cytryny
Sól i pieprz
:::;:::::::::::::::::::::::::::
Mięso na kotlety wyrobić podanych składników . Uformować kotlety , obtoczyć w bułce tartej (PZO i PZZ nie obtaczamy )i smażymy na złoty kolor .
Sałatę umytą i osuszoną rwiemy na kawałki.Z reszty składników zrobić sos i polać nim sałatę .Podajemy same z sałatą (PZZ i PZO ) lub ryżem i kaszami.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz