Kotlety Smażone Po Węgiersku
Tak pysznych kotletów kochani nie jedliście ...pełne zapachu i smaku papryki ,pomidorów i czosnku .Sos wybitnie idealny ,bardzo szykowny a zatem prosty w wykonaniu .Spróbuj a nie pożałujesz .Czysta klasyka dania po węgiersku.
1.20kg.schabu bez kości
1 kg.ziemniaków
15 dağ.smalcu
2 cebule
2 pomidory
3 g.kminku
10g.mielonej wędzonej papryki
1 ząbek czosnku
3 zielone papryki
Sól
::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Schab kroimy na 6 dużych kotletów, lekko je rozbijamy tłuczkiem i na rozgrzanej patelni że smalcem obsmażamy na złoty kolor .Posiekaną drobno cebulę przesmażamy na tym samym tłuszczu co były smażone kotlety, doprawić drobno posiekanym czosnkiem , kminkiem i solą , podlać lekko wodą .
Dusimy ok.30 minut .Po 10 minutach dodajemy mieloną paprykę wędzoną , pokrojoną drobno zieloną paprykę , pomidory pokrojone w plasterki , ziemniaki pokrojone w ćwiartki .
Dolewamy troszkę wody i gotujemy , aż wszystko będzie miękkie.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz