Kotlety Smażone Po Węgiersku


 Tak pysznych kotletów kochani nie jedliście ...pełne zapachu i smaku papryki ,pomidorów i czosnku .Sos wybitnie idealny ,bardzo szykowny a zatem prosty w wykonaniu .Spróbuj a nie pożałujesz .Czysta klasyka dania po węgiersku.


1.20kg.schabu bez kości

1 kg.ziemniaków

15 dağ.smalcu

2 cebule

2 pomidory

3 g.kminku

10g.mielonej wędzonej papryki

1 ząbek czosnku

3 zielone papryki

Sól

::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Schab kroimy na 6 dużych kotletów, lekko je rozbijamy tłuczkiem i na rozgrzanej patelni że smalcem obsmażamy na złoty kolor .Posiekaną drobno cebulę przesmażamy na tym samym tłuszczu co były smażone  kotlety, doprawić drobno posiekanym czosnkiem , kminkiem i solą , podlać lekko wodą .

Dusimy ok.30 minut .Po 10 minutach dodajemy mieloną paprykę wędzoną , pokrojoną drobno zieloną paprykę , pomidory pokrojone w plasterki , ziemniaki pokrojone w ćwiartki .

Dolewamy troszkę wody i gotujemy , aż wszystko będzie miękkie.Smacznego.


Komentarze

Popularne posty