Zupa z Dyni z Cynamonem




 Jak co roku , kiedy jest sezon jesienno -zimowy w moim domu nie może zabraknąć przepisów na dynię a zwłaszcza zup.Dziś pierwsza z kolekcji. Zupa pełna migdałów ,gorących przypraw i smaków.Zapraszam.

70 dag.dyni
6 szkl.wody
1 szkl.śmietany - dla PZZ - 1 szkl.mleka migdałowego
2 duże łyżki płatków migdałowych
1 szkl .ugotowanych ziemniaków - dla PZZ -60g. suchego ryżu-  ugotować
0.5 łyżeczki cynamonu
Listek laurowy
Cukier -dla PZZ - ksylolit
Sól 
Coś do dekoracji
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Dynię obieramy ,kroimy miąższ w kostkę,zalewamy wodą i gotujemy dodajemy listek laurowy.Zmiksować zupę .Zagotować jeszcze raz , dodać płatki migdałowe .Doprawić solą i cukrem ( ksytlolitem).Śmietanę wymieszać ( mleko) z cynamonem i wlać do zupy.Dodać ziemniaki ugotowane ( ugotowany ryż )i podgrzać .Smacznego.Udekorować.


Komentarze

Popularne posty