Pyszne Paszteciki z Pieczarkami
Można je podawać do czystych zup jak też samodzielne danie .
Ciasto:
:;;;;;;::::::::::
20 gr.świeżych drożdży
250gr.mąki pszennej
50 ml.oliwy z oliwek
100 ml.ciepłego mleka
1 łyżka cukru lub ksylolit
0.5 łyżeczki soli
1 jajko
Farsz:
:::::::::::::::::
500 gr.pieczarek
2 białe cebule
150 gr.startego żółtego sera
Sól i pieprz
Dodatkowo:
:;;;::::::::::::::::::::
1 jajko do posmarowania ciasta
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;;;;;;;;;;;
Do miseczki dodajemy świeże drożdże , 1 łyżkę mąki i cukru / ksylolit oraz ciepłe mleko , wymieszać , odstawić do wyrośnięcia.
Do miski przesiewany resztę mąki , dodajemy sól ,wyrośnięty rozczyn z drożdży , oliwę , jajko .Wyrabiamy ciasto.Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę .
Pieczarki czyścimy , ścieramy na tarce o dużych oczkach , to samo robimy z żółtym serem .
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wsypujemy posiekaną drobno cebulę ,smażymy na złoty kolor ,dodajemy starte pieczarki , mieszamy ,solimy i pieprzymy .Smażymy do uzyskania złotego koloru .Studzimy .Nakładamy farsz na ciasto i zwijamy w rulon .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz