Indyk Duszony w Sosie z Likieru Jägermeister
#kolacja#dietetyczny#
1 porcja:
10 dag .mięsa z indyka
1 cebula
Szczypta pieprzu
Szczypta mielonych goździków
0.5 szkl.bulionu
Sól
4 łyżeczki natki pietruszki
1 łyżka masła
I chlust likieru Jägermeister
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej z odrobiną wody do zaprawiania sosu
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Indyka umyć ,osuszyć , pokroić w większe kawałki mięso i przesmażyć na złoty kolor na maśle klarowanym.
Cebulę posiekać drobno i dodać do mięsa ,smażyć jeszcze aż będzie się szkliła, wlać likier ziołowy i smażyć na małym ogniu mieszając , aż likier wyparuje . Mięso z cebulą wkładamy do garnka , podlewamy 0.5 szkl.bulionu i dusimy mięsko ,aż zmięknie.Dodqc przyprawy.Pod koniec dodajemy mąki ziemniaczanej rozrobionej z odrobiną wody aby zagęścić sos ,dodajemy natkę pietruszki i kawałek świeżego masła.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz