Mięso z Kurczaka z Kaszą w Słoiku
Kolejny fajny przepis na pyszne mięsko z kaszą i z marchewką.
1.5 kg.mięsa z udek
600 gr.kaszy perłowej
1 marchewka starta
sól i pieprz do smaku
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kaszę namoczyć w wodzie przez godzinę lub dwie , odcedzić.Mięso umyć ,osuszyć przyprawić solą i pieprzem , wymieszać.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach , podsmażyć do miękkości na oliwie z oliwek,przyprawić lekko solą i pieprzem.
Do wyparzonych słoików nakładamy po trochu kaszy , łyżkę marchewki uduszonej , kawałki mięsa ,i znów kaszę ,marchewkę ,,mięso ile wam się pomieści warstw. Zakręcamy słoiki i tyndalizujemy !
1 dzień - 3 godziny
2 dzień - 2 godziny
3 dzień - 1 godzinę
Komentarze
Prześlij komentarz