Babka Kawowa z Kremem z Mascarpone


Bardzo polecam Wam kochani cudownie smaczną babkę przełożoną masą kremową z mascarpone z kremówką. 


 3 jajka
250 g cukru/ erytrol
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
30 g kakao
300 g mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na 
1 szklankę wody wrzące o temperaturze wrzenia

Krem:
:::::::::::::::::
śmietana 30% 400 ml
serek mascarpone 250 g
cukier puder 3 łyżki/ puder z erytolu
olejek migdałowy
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy, podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier puder i olejek migdałowy. Gdy śmietana będzie ubita dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach miksera. Po połączeniu ubitej śmietany z serkiem mascarpone mamy gotowy krem do przełożenia babki.

Kawę zalać wrzątkiem.!
Wszystkie składniki oprócz kawy umieścić w misce i zmiksować tylko do połączenia się składników. Następnie wlać wrzącą kawę i szybko wymieszać. Przelać do foremki na babkę i piec w 180*C około 45 minut. Sprawdzać patyczkiem. Wystudzić ciasto.Przekroic w pół babkę ,przełożyć kremem i można polać polewą czekoladową i posypać migdałami.



Komentarze

Popularne posty