Bulion Warzywny Nr.2
Przepyszny wywar warzywny do zup i sosów ,pełen świeżych aromatów warzywnych w tym świeżego lubczyku .
3 marchewki
1 pietruszka
Por
Pół selera
2 cebule opiekane z łuską
Kilka pieczarek
Pęczek natki pietruszki
Koperek świeży
Kilka łodyg świeżego lubczyku
Woda
Garść soli morskiej
:::::::::::::;;;;;;;:::::::::::::::::::::::::
Oczywiście wszystko dodajemy co lubimy i w obojętnej gramaturze , a zawsze i tak nam wyjdzie przepyszny bulion warzywny.
Warzywa czyścimy ,obieramy ,kroimy na większe kawałki i wkładamy do garnka .Zalewamy wodą ,tyle aby przykryła warzywa, dodajemy sól i na małym ogniu gotujemy 2-3 godziny.Cedzimy i rozlewany do słoików ,zakręcamy gorące i pasteryzujemy odwracając je do góry dnem .Możemy trzymać słoiki w lodówce lub w piwniczce .Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz