Dietetyczna Ryba w Ziołach


Uwielbiam chwilę kochani gdy czuję podmuch ciepła z patelni z rozpuszczonym własnej roboty masłem klarowanym,to czyni cuda z kawałkami ryby .Smażenie w ten sposób ryby  zapożyczono od byłego szefa kuchni a obecnego handlarza rybami, Marka Usewicza  z Mermaid's Garden na Brooklini, który prowadzi także zajęcia z gotowania w Nowym Jorku.

Filety rybne 
Sól i pieprz 
Oliwa z oliwek
masło klarowane
Tymianek
Estragon
Hyzop suszony
cytryna do wyrośnięcia
::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rybę umyć , osuszyć,naciąć w trzech miejscach, wycisnąć sok z cytryny,zostawić na na chwilę  .Zioła ze sobą wymieszać i natrzeć całą rybę .
Na patelni rozgrzać oliwę i masło klarowane ,gdy już jest gorące wkładamy na nie rybę ,smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron .Podajemy z sałatą ,warzywami itp.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty