Dietetyczny Kurczak poTeksańsku
Paczka udek kurzych
1 szkl.przecieru pomidorowego
Pomidorki koktajlowe
1/3 szt.Papryki chili świeża
2 ząbki czosnku w plasterkach
masło klarowane
Miód/cukier brązowy
1 cebula
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka sosu Worcestershire
1 łyżeczka musztardy
Sypka papryka wędzona do smaku
Pieprz cayenne
Sól
Kumin
Zielone pepperoni papryczki
:::::::::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Na gorącą patelnię wkładamy masło klarowane ,rozpuszczamy .Następnie dodajemy erytrol lub cukier i mieszamy ,może być miód.Masło z miodem doprowadzamy do zagotowania na małym ogniu .
Do osobnej miseczki wkładamy pokrojone papryczki pepperoni i chili ,wlewamy przecier pomidorowy i miksujemy blenderem na gładką masę .Kiedy masło z miodem będzie bulgotać ,dodajemy przecier zmiksowany z papryczkami ,ocet ,cebulę sproszkowaną,sos Worcestershire,musztardę ,kumin,pieprz cayenne,paprykę wędzoną i sól.
Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu.
Zmniejszamy ogień do minimum i dodajemy umyte udka z kurczaka ,dusimy ok 20-30 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz