Konserwa z Ryby Wędzonej


Przepyszna konserwa rybna z wędzonego pstrąga , lepsza niż puszka ryb z sosem pomidorowym ze sklepu.Świetna do smarowania kanapek .

 1 duży wędzony pstrąg
1- puszki pomidorów krojonych
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 duża cebula
0.5 łyżeczki mielonej kolendry
1/2 łyżeczki  mielonego ziela angielskiego
3 łyżeczki miodu 
Sól ,pieprz ,czosnek 1-2 ząbki .
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;
Makrele obrać z ości ,starając się aby kawałki były duże .
Cebulę posiekać, w kostkę i usmażyć na oleju,gdy się zeszkli dodać pomidory z puszki i przyprawy.Gorujemy ok.10-20 minut jeśli podlewamy wodą,wtedy to czas na redukcję odrobiny sosu,dodać przecier i pokrojony czosnek.
Wyłączyć gaz.Ostudzić ,dodać mięso ryby ,delikatnie wymieszać.Wkładamy do wyparzonych słoików ,pasteryzuje 20 minut.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty