Najlepsza Czekolada na Gorąco z Maskarpone
Składniki:
:::::::::::::::::::::
2 szkl.mleka 1.5%
2 szkl.mleka 1.5%
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej +70 ml.zimnej wody do rozrobienia
1 łyżka kakao
90 gr.gorzkiej czekolady
1.5 łyżki erytrolu/ cukru
Szczypta soli
:::::;:::::::::::;;:::::::::::::::::::::::::::
Do garnka wlać mleko i postawić na gaz .Dodać kakao,rozdrobnioną czekoladę , erytrol/cukier i szczyptę soli , podgrzewać.Nie gotujemy czekolady.
Na koniec jak nam to się wszystko roztopi i wymieszać dodajemy rozrobioną mąkę ziemniaczaną z wodą i mieszamy .Chwilę podgrzewamy aż nam się całość lekko zgęstnieje i będzie kremowa.Dlugo nie trzymajmy bo wyjdzie nam budyń ....czekoladowy jakby co ha ha 🤣😂...Przelać do wysokich szklanek czekoladę i przystroić gałką Maskarpone wymieszane z odrobiną soli ( tak soli ,nada jej cudownego słodkawo- słonego smaku ,ze gra się z naszą czekoladą
.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz