Pieczone Pomidorki Koktajlowe z Buratta


 

Najcudowniejsza i najsmaczniejsza  przystawka  ( u mnie kolacja ) , jaką kiedykolwiek zrobiłam.Przepyszny kremowy ser  obładowany soczystymi pomidorkami koktajlowymi, skropiony pachnącą oliwą z oliwek z Grecji i udekorowany świeżą bazylią prosi się aby usiąść z butelką do tego wina i bagietką w ogródku.

Składniki:

:::;;;;::::::::::::::

Opakowanie pomidorków koktajlowych duże 

4 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki 

2-3 łyżki oliwy z oliwek

0.5 łyżeczki suszonego oregano

Sól 

Ser Buratta ile was jest ( 1 na osobę )

Kilka listków świeżej bazylii do dekoracji

Bagietka francuska 

:::;;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

W małym naczyniu do pieczenia łączymy pomidorki całe ,czosnek i oliwę wraz ze szczyptą soli.Wymieszać aby równomiernie pokryło pomidorki.

Pieczemy 20-30 minut.

Podczas pieczenia pomidorków i sera można dodać odrobinę octu balsamicznego.Wyjąć pomidorki z serem i udekorować bazylią.Podawać z francuską bagietką.Smacznego.


Komentarze

Popularne posty