Pieczone Pomidorki Koktajlowe z Buratta
Najcudowniejsza i najsmaczniejsza przystawka ( u mnie kolacja ) , jaką kiedykolwiek zrobiłam.Przepyszny kremowy ser obładowany soczystymi pomidorkami koktajlowymi, skropiony pachnącą oliwą z oliwek z Grecji i udekorowany świeżą bazylią prosi się aby usiąść z butelką do tego wina i bagietką w ogródku.
Składniki:
:::;;;;::::::::::::::
Opakowanie pomidorków koktajlowych duże
4 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
2-3 łyżki oliwy z oliwek
0.5 łyżeczki suszonego oregano
Sól
Ser Buratta ile was jest ( 1 na osobę )
Kilka listków świeżej bazylii do dekoracji
Bagietka francuska
:::;;:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
W małym naczyniu do pieczenia łączymy pomidorki całe ,czosnek i oliwę wraz ze szczyptą soli.Wymieszać aby równomiernie pokryło pomidorki.
Pieczemy 20-30 minut.
Podczas pieczenia pomidorków i sera można dodać odrobinę octu balsamicznego.Wyjąć pomidorki z serem i udekorować bazylią.Podawać z francuską bagietką.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz