Gnocchi z Pomidorkami Koktajlowymi
Ugotowane Gnocchi 1 paczka lub własnej roboty( przepis na blogu )
1-2 opakowania pomidorków koktajlowych
Zioła włoskie( bazylia , tymianek, oregano,)
Czosnek ok 3-5 ząbków
1.5 łyżeczki suszonej mielonej cebuli
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
1-2 łyżki startego parmezanu
Natka pietruszki posiekana
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ugotowane Gnocchi wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowane go oliwą z oliwek.Dodać umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, posiekany czosnek Posypać wszystko suszonymi ziołami ,cebula mieloną,solą ,pieprzem, polać oliwą z oliwek ,posypać startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 20-25 minut.aż lekko rozpadną się pomidorki .
Komentarze
Prześlij komentarz