Włoska Zapiekanka Dietetyczna


 To chyba moja ulubiona ostatnio zapiekanka.Kremowy sos ,parmezan i ulubione warzywa to samo szczęście...dla podniebienia.

Składniki :

:::::::::::::::::::::

60 g.makaronu po ważeniu na sucho

0.5 opakowania mrożonej fasolki szparagowej

2 jajka lekko roztrzepane

1/4 szkl.startego parmezanu

1.5 szkl.mleka

Sól ,pieprz , gałka muszkatołowa

::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Makaron ugotować al 'dente jak w przepisie .Warzywa ugotować według przepisu na opakowaniu.

Jajka roztrzepać  w rondelku , dodać starty paru, mleko i przyprawy ,wymieszać.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub olejem ,nakładamy ugotowany makaron ,fasolkę ugotowaną ,zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w piekarniku 180 stopni aż nam się lekko zapiekanka ze złoci ok 20 minut.Smacznego.

Komentarze

Popularne posty