Włoska Zapiekanka Dietetyczna
To chyba moja ulubiona ostatnio zapiekanka.Kremowy sos ,parmezan i ulubione warzywa to samo szczęście...dla podniebienia.
Składniki :
:::::::::::::::::::::
60 g.makaronu po ważeniu na sucho
0.5 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
2 jajka lekko roztrzepane
1/4 szkl.startego parmezanu
1.5 szkl.mleka
Sól ,pieprz , gałka muszkatołowa
::::;::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Makaron ugotować al 'dente jak w przepisie .Warzywa ugotować według przepisu na opakowaniu.
Jajka roztrzepać w rondelku , dodać starty paru, mleko i przyprawy ,wymieszać.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub olejem ,nakładamy ugotowany makaron ,fasolkę ugotowaną ,zalewamy przygotowanym sosem i zapiekamy w piekarniku 180 stopni aż nam się lekko zapiekanka ze złoci ok 20 minut.Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz